Tervetuloa

Miesten ja naisten pukeutumisesta ja tyylistä, parisuhteen ehdoilla.

maanantai 18. heinäkuuta 2011

Suomalaiskansallinen hipsteri.

Blogin toinen osapuoli on nyt reissuillaan ja minulla on yhtäkkiä yllättäen paljon rauhallista aikaa kotona, joten sen takia tulee nyt solkenaan vain miesten juttuja tähän alkuun. Eiköhän naisetkin saa oman osansa taas piakkoin. Ensin kuitenkin sukujuhlien saldoa.

Oltiin sukulaistädin syntymäpäiväjuhlilla (ja yllätyshäissä) tuolla jossain vähän kauempana Suomessa. Kun sijainti kerran oli kaukana kaikista metropoleista ja oikeista kaupungeista, niin asukin piti sitten valita sen mukaan. Suomifilmit mielessä ja nykynuoren identiteettiä toteuttaen syntyi tällainen semi-juhlava asukokonaisuus.


Juhlien henki oli rento, joten tiesi että pukua ei tarvitse päälle pistää. Sen jälkeen saikin aika vapaasti ja omantunnon mukaan valita kaapista mitä tahansa. Liivi tuo heti pukeutumiseen jonkun vanhan hyvän ajan hengen mukaan. Liivi sinällään ei ole vielä varsinainen päällysvaate miehelle, mutta maaseudulla sillä saa hauskan maatalon renki -vaikutelman aikaan. Hihat on tietenkin käärittynä, jotta rankan fyysisen työn tekeminen on helpompaa. Juhlimaan kun kerran oli tultu.

Housut ovat iloisen punaiset ja selvästi kapeimmat omistamistani pöksyistä. Tällaisia ei olisi kehdannut vielä pari vuotta sitten pistää päällensä lainkaan. Nykyään ne ovat vaan mainiot. Ilmeisesti itseluottamus pukeutujana on kasvanut, tai maku laajentunut. Hyvä niin. Kengät ovat tuommoiset ruskeat töppöset, maalla kun kerran ollaan. Tästä tuli mielestäni lopulta ihan onnistunut. Selvästi juhlava, mutta myös varsin persoonallinen ja rento. Tuntemattomien ihmisten juhliin tai muuhun viralliseen tilaisuuteen en kyllä vetäisi mitään tällaista päälleni, mutta rennommissa tilaisuuksissa pukeutumisella leikittely on aika hauskaa. Persoonaa pääsee väläyttämään, vaikka toisaalta perinteet ovatkin näkyvissä ja joku juhlavuus säilyy.

Kesä on pukeutumisen kannalta hauskaa aikaa. Säännöt ovat väljemmät ja päällysvaatteiden puute avaa enemmän vaihtoehtoja. Paras ottaa siitä kaikki irti, kun vielä kerkiää.

3 kommenttia:

 1. Mielettömän hauska kokonaisuus! Jos jotain pitää mussuttaa, niin tuo lätsä ei omaan silmään oikein istunut. Kenties olisi ollut parempi ilman tai sitten ihan oikeaan vanhan ajan meinkiin yo-lakki! Tuo setämäinen ruutu (oliko peräti villaa?) ei oikein natsaa kesämeininkiin.

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia kehuista! :)

  Hattu ei onneksi ole sentään villaa. Huh, pelkkä ajatuskin saa hien otsalle. Ilman jotain päähinettä en oikeastaan osaa nykyään enää lähteä juuri mihinkään. Tuo lätsä nyt sopi parhaiten valikoimasta asuun.

  YO-lakki olisi kieltämättä varmaan kyllä ollut hauska, kiitos ideasta! :D

  VastaaPoista
 3. punaiset housut on kyllä nyt niin hot ;)

  VastaaPoista