Tervetuloa

Miesten ja naisten pukeutumisesta ja tyylistä, parisuhteen ehdoilla.

maanantai 18. heinäkuuta 2011

Varma valinta: farkut + pikkutakki

Esittelyssä jotenkin tyylikkäästi pukeutuvan nuorison perusvalinta: farkut ja pikkutakki -kombo. Todella rennot jätkät voivat laittaa pikkutakin alle t-paidan, mutta silloin ollaan jo melko kaukana smart casual -pukukoodista. Pukukoodit (dress codet, sanoo englantilainen) ovat muuten nerokas keksintö. Kannattaa tutustua

Pukukoodeja toisaalta käytetään ja sävelletään nykyään hyvinkin luovasti, joten yleensä on paras vain tietää minne on menossa ja millaista pukeutumista odotetaan. Esimerkiksi juhlia järjestäessä pukukoodin määrittely yksiselitteisesti on kuitenkin huomattavan kohteliasta. Juhlijat eivät joudu arpomaan minkä tyylin tilaisuudesta on kyse ja voivat huoletta räätälöidä pukeutumisensa sen mukaan. Juhlijan tehtäväksi jää sitten vain vastata tähän kohteliaisuuteen noudattamalla määriteltyä pukukoodia. Mukavempaa kaikille, kun ei tarvitse kenenkään kiusaantua tilaisuudessa hirveän yli- tai alipukeutuneista vieraista. Ennen kaikkea vieraan itsensä.

Asiaan!Kauluspaita, pikkutakki ja farkut ovat perinteinen valinta siistiä ja nuorekasta smart casual -lookkia haettaessa. Normaalisti tähän settiin kuuluisivat siistit ja tyylikkäät kengät, mutta ajattelin vetää kerralla mittarin enemmän kontrastien suuntaan. Kauluspaita on ensinnäkin jätetty tavallista reippaammin auki, kesän kunniaksi. Lisäksi jalkaan on oikeiden kenkien sijaan pistetty lenkkarit. Hyvät hykkyrät! 

Taskuliina muistui tällä kertaa mukaan, ja muuten tämä asu olisikin ollut aika halju. Kirkas ja kiiltävä punainen liina on aika kiva tuolla kaiken harmaan, sinisen ja vaaleansinisen keskellä. Perinteisessä miesten pukeutumisessa erot on tehtävä pienillä yksityiskohdilla. Perusvalintoja on sen verran rajoitetusti tehtävänä ja kauhean tapahtumarikkaat vaatteet näyttävät usein tökeröiltä, joten pieniä yksityiskohtia tarvitaan tekemään se viimeinen silaus ja säväys. Ilman taskuliinaa tämä asu olisi lähinnä tylsä. Nyt se on ainakin vähän parempi.


Viimeistään House M.D. -sarjan jälkeen lenkkarit on ollut jossain määrin sallittua yhdistää pikkutakkiin. Minua viihdyttää lenkkarien selvä rähjäisyys kaiken muun kontrastina, mutta eriäviä mielipiteitä varmasti voi esittää. Normaalisti suosin sinisten farkkujen kanssa aina mustia kenkiä. Ruskeat kengät varsinkin ovat jotenkin todella pliisu ja mitäänsanomaton valinta farkkujen kanssa.


5 kommenttia:

 1. Jos farkut eivät olisi noin kulutetut, rähjäiset tennarit pääsisivätkin ovelaan kontrastiin. tuon nimenomaisen denimkulutuksen kanssa vaan vähän on se vaara, että alkaa näyttää siltä, kuin olisi liukumassa ylhäältä alas aina vain rähjäisempään ja epäsiistimpään :D ehkä tästä voi vääntää jotain nyrkkisääntöä kulutuksen ja siisteyden rytmittämisestä? tosin, jos en olis tajunnut house-yhteyttä, olisin vaan jäänyt ihmettelemään niitä tennareita noin tyylikkäässä asussa ;)

  VastaaPoista
 2. Varsin validi pointti kyllä. Väitän kuitenkin että farkut eivät oikeasti ole ihan yhtä rähjäiset kuin miltä näissä kuvissa näyttävät.

  Toisesta kokovartalokuvasta piti vielä leikata jalatkin poikki, kun farkut näyttivät siinä yhtäkkiä olevan 190cm pitkälle ihmiselle tehdyt.

  Nämä ovat aina vähän tämmöisiä kokeiluita. Tämä on arjessa varsin käyttis ja hauska asukokonaisuus, mutta ei välttämättä jotenkin ihan tämmöinen erikseen esiteltävä? Jännää tämä tämmöinen blogaaminen.

  VastaaPoista
 3. Hyvä setti lukuunottamatta noita lenkkareita. Liian rähjäiset, tylsät ja värittömät/harmaat. Jotkut siistit tennarit voisi kyl toimia, jos nyt erityisesti hakee casuaalia tyyliä.

  VastaaPoista
 4. Pakko kyllä sanoa samaa, itse olen täysin viehättynyt tennareihin (ja ehkä myös värikkäisiin katulenkkareihin) minkä tahansa asun kanssa, mutta tavalliset juoksu/vaelluslenkkarit taas on suht ehdoton no-no. Jokin välitön nerd'a-hoy iskee. Toisaalta kyllä kovinkin Houseuskollinen asu on tämä. Jännää.

  VastaaPoista
 5. Minä ihan erikseen tykkään vähän rähjäisistä ja ihan käyttöön tarkoitetun näköisistä juoksulenkkareista "oikeiden" vaatteiden kanssa. Kontrasti on juuri sopivan hilpeä. Katulenkkareita tai muita edustustennareita itselläni ei itse asiassa olekaan.

  Näkisin, että lenkkareissakin on kyse jostain pokasta ja siitä, kuinka tarkoituksella ne näyttää olevan valittu. Jos menee poikkeuksetta kaikkialle lenkkareissa, on äidin pukema kotipoika tai pahimmassa tapauksessa hipsteri. Jos taas on selvästi häpeämättömän tahallaan päättänyt valita jalkaan lenkkarit, niin asia onkin ihan toinen.

  Katsojasta sitten lopulta toki kiinni, toimiiko hassuttelu vai ei.

  Selvästi hyvä valinta esitellä nuo, kun heti irtoaa näin paljon mielipiteitä! :)

  VastaaPoista