Tervetuloa

Miesten ja naisten pukeutumisesta ja tyylistä, parisuhteen ehdoilla.

tiistai 16. elokuuta 2011

Juhlapukeutumista.

Kävin Jyväskylässä häissä. Häihin toki pukeudutaan hyvin ja matkalta tarttui muutama kuvakin mukaan.

Miesten juhlapukeutuminen on paljon vaikeampaa, kun yleisesti tunnutaan luulevan. Vaikka periaatteessa aina pärjää vain laittamalla mustan puvun ja kravatin, niin käytännössä pienetkin virheet tai puutteet latistavat koko kokonaisuuden. Lisäksi koska pukeutumisetiketti on miehille niin tarkkaan määritelty, on sen kanssa helppo mokailla jopa oikeasti.

Mies laittaa oikeasti juhlalliseen tilaisuuteen tumman puvun. Tumma puku on musta tai hyvin tumman sininen tai harmaa. Kuvioit ovat hyvin hillittyjä, jos sellaisia löytyy. Liituraitapuku ei esimerkiksi ole tumma puku, eikä siten kelpaa juhla-asuksi.

Paidan väreistä valkoinen on kaikista juhlavin. Toimistoon, vapaa-ajalle ja kevyeen hassutteluun kelpaavat värikkäät ja pastellinsävyiset paidat, mutta puhdas valkoinen on ainut oikea valinta suuriin juhliin. Samoin puhtaan valkoinen taskuliina on taskuliinavalinnoista varmin ja juhlallisin. Kravatin suhteen saa käyttää enemmän mielikuvitusta, mutta hillityt ja selkeät kuviot sopivat juhliin selvästi paremmin, kuin Simpson-kuvioiset tai muuten kovasti kikkailevat solmiot.


Päällystakki on loppukesään sopivasti melko kevyt ja yleisesti nuorekas. Puolipitkä takki suojaa pukua pölyltä ja roiskeilta. Koska kyseessä oli kuitenkin rennot kesähäät, ei päällysvaatteiden kanssa tarvinnut stressata. Huopahattu on lähes kaikissa tilanteissa aina loistava valinta, vaikka nykyään harmillisen harvinainen näky. Laadukas hattu kruunaa asukokonaisuuden kuin asukokonaisuuden, suosittelen kaikille..


Yksityiskohtana kravatti. Kravatiksi on valittu kesäisesti vaalean keltainen ja juhlavasti vähän kimalteleva, mutta hillitty yksilö. Kravattisolmun tulee peittää koko kauluksien väliin jäävä alue siten, että päältä tai sivuilta ei vilku nappeja, vaan kravatti istuu ja täyttää kauluksien väliin juuri napakasti. Kauluksien taas tulee laskeutua vastaavalla tavalla siististi alas asti, eikä jäädä esimerkiksi roikkumaan ilmaan liian suuren kravattisolmun takia.


Vielä yksi kuva, jossa näkyy joitain yksityiskohtia asusta. Taskuliina oli siis valkoinen ja solmiopidike kultainen. Tarkkaan katsomalla voi kenties erottaa solmionpidikkeen koristeluna olevat nuotit,  muusikoiden häissä kun nyt kerran oltiin ja soittamassa vähän myös itsekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti