Tervetuloa

Miesten ja naisten pukeutumisesta ja tyylistä, parisuhteen ehdoilla.

perjantai 25. marraskuuta 2011

Pukuperjantai!

Olen aloittanut uuden projektin: Pukuperjantai!

Jossain maailmalla tunnetaan casual friday, mutta satuin Internetissä törmäämään formal friday -ilmiöön. Pukua pääsee normaali ihminen käyttämään sen verran harvoin, että kaikki tekosyyt pitää hyödyntää. Pääseepähän säännöllisesti nauttimaan puvun pitämisestä ja samalla harjoittelemaan sitä. Jos puvun joutuu pitkin hampain laittamaan päälle kerran parissa vuodessa, niin luultavasti siitä ei juurikaan nauti tai kyseisessä asussa osaa hengata kovin luontevasti. Pukuperjantain avulla harjoitus pysyy yllä!

Kuvat ovat tällä kertaa valitettavasti keskimääräistä laaduttomampia, koska räpsin ne kännykkäkameralla itse. Ehkä niistä jonkun selvän kuitenkin saa.

Kolmiosainen tweed-puku! Vastaavia voi nähdä esimerkiksi Jeeves and Wooster -sarjassa, eikä välttämättä sitten kauhean paljon nykyään enää muualla. Tarkoituksena oli ottaa selvästi juhlava otto tästä asusta. Tweed ei sinällään ole mitenkään erityisen virallinen tai juhlava itsessään, mutta viikonlopun kunniaksi yhdistin siihen valkoisen paidan ja taskuliinan. Puhdas valkoinen nostaa aina minkä tahansa asun juhlavuutta, verrattuna kirjaviin, kuviollisiin tai värikkäisiin vaihtoehtoihin.


Kuva takki auki. Liivi pääsee oikeuksiinsa.


Lopuksi vielä oikealla kameralla otettu kuva kravatista. Samassa näkyy vähän paidan ja puvun kankaan yksityiskohtia. Joku Nokia-pomo kuulemma joskus sanoi, että kännykkäkamerat korvaavat pian järjestelmäkamerat kokonaisuudessaan. Ihan yhtä hyvää jälkeä kuulemma saa.

Ehkä vielä nykyään tämmöisen kameralla otetut ja kännykällä otetut valokuvat kuitenkin vielä erottaa toisistaan...

1 kommentti:

  1. Pieni "hyppäys" solmioon - i.e. solmion nostaminen hieman paidasta erilleen sekä solmun että liivin avulla - parantaisi lopputulosta vielä hitusen. Kaunis puku!

    VastaaPoista