Tervetuloa

Miesten ja naisten pukeutumisesta ja tyylistä, parisuhteen ehdoilla.

torstai 1. joulukuuta 2011

Pukuperjantai pt.2

Välissä kerkisi todellisuudessa jo olla yksi perjantai, jona tietenkin käytettiin pukua!

Tällä kertaa päällä selvästi sinällään formaalimpi tumma puku. Tälläkään kertaa kuvat eivät ole täysin optimaalisia. Ovat sentään otettu oikealla kameralla, mutta syvästi pimeässä yössä. Siristelemällä saa ehkä jotain selvää, tai sitten ei.

Melko perinteinen maksuliinisuus-univormu. Tumma puku, punainen kravatti. Staattinen asento optimoitu vaatteiden istuvuuden arvioimiseen. Kauluspaidan hihoista pitää takin alta näkyä vähän ja mikään paikka ei saa pussittaa tai kiristää omituisesti.

 Virallisuutta taitetaan vaaleanruskealla paidalla. Kuten täälläkin on usein mainittu, kaikki kirjavuus ja kuviointi aina vähentää vaatteen virallisuutta ja juhlavuutta. Tumma puku on itsessään niin juhlava, että arkikäytössä siihen on usein fiksua yhdistää joku hillitty ei-valkoinen paita. Muuten näyttää jo liian täysin juhliin pukeutuneelta.

Kravattisolmuksi valikoitui tällä kertaa windsor. Kyseinen kravatti on sen verran ohutta kangasta ja kaulukset niin leviät, että perinteinen four in hand -solmu näytti kaulusten keskellä aivan liian säälittävältä nykäreeltä. Windsor vain on solmuna siitä huono, että se on sekä tylsä, eikä sovi oikeastaan kenellekään. Tässäkin kokonaisuudessa se ei mitenkään täysin tyydyttävä ratkaisu ole, mutta aamulla ei parempaakaan tullut keksittyä.

 Taskuliina on tuliaisia jostain äitini ulkomaanreissuilta. Aika hauska!

Kalvosinnapeiksi laitoin ihan piruuttani joskus joululahjaksi saamani Tipi -kalvosinnapit. Näitä toivottavasti ei kukaan päivän aikana huomannut, mutta keskenään pystyi huvittelemaan tietämällä, että formaalin puvun ja kravatin alle on piilotettuna jotain naurettavaa kitschiä.

1 kommentti:

  1. tässä kirjoituksessa on jotakin perverssiä. hyvä meininki.

    VastaaPoista